Försäljning av tobaksfria nikotinprodukter

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Den här e-tjänsten gäller för dig som säljer tobaksliknande nikotinprodukter i Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

Om du ska sälja tobaksliknande nikotinprodukter måste du anmäla försäljningen innan den startar. För att sälja produkter som även innehåller tobak krävs ett separat tillstånd. Försäljning av elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare ska också anmälas separat. Observera att försäljning av nikotinfria tobaksliknande produkter inte behöver anmälas.

Försäljare av tobaksliknande nikotinprodukter ska ha ett program för egenkontroll. Du finner exempel på egenkontrollprogram under knappen Blanketter. Skicka in en kopia på ditt egenkontrollprogram tillsammans med din anmälan och håll det även tillgängligt på försäljningsstället.

Det kostar ingenting att göra en anmälan om elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare. Du kommer däremot att få en årlig avgift för tillsyn av försäljningen.

Använda e-tjänsten som företagare

När du företräder ditt företag så använder du din personliga e-legitimation för att logga in i e-tjänsten (i dagsläget finns ingen e-legitimation för företagare).

Försäljning av e-cigaretter och/eller påfyllningsbehållare

Ska du sälja e-cigaretter och/eller påfyllningsbehållare ska du använda den separata e-tjänsten.

Anmäl om du ska sälja e-cigaretter och/eller påfyllningsbehållare

 

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

Den här e-tjänsten ges av Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning - Tillsammans skapar vi framtidens samhälle i Hofors, Ockelbo och Sandviken.

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa