Försäljning av elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare - anmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Den här e-tjänsten gäller för dig som har verksamhet som säljer elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare med nikotin i Hofors, Ockelbo och Sandviken.

Sälja elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare med nikotin
Om du ska sälja elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare med nikotin måste du anmäla det till kommunen innan du börjar försäljningen. Här kan du anmäla försäljning av elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare i Hofors, Ockelbo eller Sandvikens kommun. Observera att försäljning av nikotinfria elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare inte behöver anmälas.

Om du även ska ansöka om tobakstillstånd kan du göra anmälan om elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare i samma ansökan. Har du däremot redan tillstånd för tobaksförsäljning ska du ändå göra en anmälan om elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare.

Försäljare av elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare ska ta fram ett program för egenkontroll. Du finner exempel på egenkontrollprogram under knappen Blanketter. Skicka in en kopia på programmet tillsammans med din anmälan och håll det tillgängligt på försäljningsstället.

Det kostar ingenting att göra en anmälan om elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare. Du kommer däremot att få en årlig avgift för tillsyn av försäljningen.

Anmäl via e-tjänst
När du företräder ditt företag så kan du använda din egen e-legitimation för att logga in i e-tjänsten. E-legitimationen bevisar att det är du som gör anmälan.

Hämta dina företagsuppgifter
I e-tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem.
Läs mer på sidan Så här hämtas dina företagsuppgifter.
Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.

Anmäl via blankett
Vill du istället göra din anmälan via blankett så kan du skicka eller lämna in blanketten till:

Postadress:
Sandvikens Kommun
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning
811 80 Sandviken

Besöksadress:
Odengatan 37, Sandviken

 

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

Den här e-tjänsten ges av Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning - Tillsammans skapar vi framtidens samhälle i Hofors, Ockelbo och Sandviken.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa