Försäljning av elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare, anmäla

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Den här e-tjänsten gäller för dig som har verksamhet som säljer elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare med nikotin i Hofors, Ockelbo och Sandviken.

Sälja elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare med nikotin

Om du ska sälja elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare med nikotin måste du anmäla det till kommunen innan du börjar försäljningen. Här kan du anmäla försäljning av elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare i Hofors, Ockelbo eller Sandvikens kommun. Observera att försäljning av nikotinfria elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare inte behöver anmälas.

Om du även ska ansöka om tobakstillstånd kan du göra anmälan om elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare i samma ansökan. Har du däremot redan tillstånd för tobaksförsäljning ska du ändå göra en anmälan om elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare.

Försäljare av elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare ska ta fram ett program för egenkontroll. Blanketten får du via Medborgarservice på 026-24 00 00. Skicka in en kopia på programmet och håll det tillgängligt på försäljningsstället.

Det kostar ingenting att göra en anmälan om elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare. Du kommer däremot att få en årlig avgift för tillsyn av försäljningen.

Använda e-tjänsten som företagare

När du företräder ditt företag så använder du din personliga e-legitimation för att logga in i e-tjänsten (i dagsläget finns ingen e-legitimation för företagare).

Hämtning av dina företagsuppgifter

I e-tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du inte behöver fylla i dem.
Läs mer på sidan Så här hämtas dina företagsuppgifter.
Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.

 

Tillgänglighetsredogörelse

E-tjänst för egenkontrollprogram släpps 2023-09-30.

(Senast uppdaterad 2023-09-06.)

 

Om du inte kan använda e-tjänsten

Kontakta Medborgarservice på 026-24 00 00 för att få hjälp.

 

 

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

Den här e-tjänsten ges av Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning - Tillsammans skapar vi framtidens samhälle i Hofors, Ockelbo och Sandviken.

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa