Matförgiftning, anmälan

LÄS MER

Den här e-tjänsten gäller för dig som bor i Hofors, Ockelbo eller Sandviken.

Med den här e-tjänsten kan du göra en anmälan till Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning om du misstänker  att du blivit matförgiftad av mat från en butik, restaurang eller ett annat matställe i Hofors, Ockelbo eller Sandvikens kommun. 

Genom att informera oss hjälper du till att förhindra att andra blir sjuka. Ju snabbare du anmäler desto fortare kan samhällsbyggnadsförvaltning komma igång med att utreda orsakerna. Det är den som säljer och serverar mat som ansvarar för att maten är säker att äta. Samhällsbyggnadsförvaltningen kontrollerar att livsmedelsföretagaren tar sitt ansvar.

Om någon mer i sällskapet blev sjuk, vänligen informera dem om att göra en egen anmälan om matförgiftning.

 

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

Den här e-tjänsten ges av Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning - Tillsammans skapar vi framtidens samhälle i Hofors, Ockelbo och Sandviken.

Fråga om inloggning

Om du loggar in kan du få återkoppling om ärendet och handläggaren kan kontakta dig om hen behöver mer information. Om du väljer att logga in krävs e-legitimation.

Så här skaffar du e-legitimation

 

Vill du vara anonym?

Du får vara anonym men får då ingen information om vad som händer i ärendet eller om det lämnas utan åtgärd och avslutas. Du får i dessa fall själv ansvara för kontakten med kommunen om du vill ha information om ärendet.

Vill du vara anonym klickar du på Gå vidare utan inloggning nedan.

Gå vidare utan inloggning

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa