Matförgiftning, anmälan om

LÄS MER

Den här e-tjänsten gäller för dig som bor i Hofors, Ockelbo eller Sandviken.

Här kan du göra en anmälan till Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning om du misstänker  att du blivit matförgiftad av mat från en butik, restaurang eller ett annat matställe i Hofors, Ockelbo eller Sandvikens kommun. 

Genom att informera oss hjälper du till att förhindra att andra blir sjuka. Ju snabbare du anmäler desto fortare kan samhällsbyggnadsförvaltning komma igång med att utreda orsakerna. Det är den som säljer och serverar mat som ansvarar för att maten är säker att äta. Samhällsbyggnadsförvaltningen kontrollerar att livsmedelsföretagaren tar sitt ansvar.

Du kan välja att vara anonym, men då kan vi inte återkomma till dig om vi har behov av ytterligare information. Chansen att vi ska kunna utreda anmälan minskar då. Alla inkomna uppgifter, även dina kontaktuppgifter, registreras i ett datasystem och blir en allmän handling. Detta innebär att uppgifterna är offentliga och alla har rätt att ta del av dem.

 

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

Den här e-tjänsten ges av Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning - Tillsammans skapar vi framtidens samhälle i Hofors, Ockelbo och Sandviken.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Fråga om inloggning

Om du loggar in kan du få återkoppling om ärendet och notifiering om handläggaren behöver mer information.

Om du fortsätter utan att logga in så kan du lämna din anmälan anonymt.

Gå vidare utan inloggning

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa